Going to the west

 

Het is half elf als iedereen aanwezig is bij de incheckbalie van de KLM. Eerst met al onze apparatuur naar de douane, sinds ik met een het reisdocument ATA carnet reist (1989) is dit de eerste keer dat er een ambtenaar is die alles wilt zien….
Gelukkig zag hij, na 3 koffers geopend te hebben, ook wel in dat het wel ok was en kregen we de benodigde stempels. Omdat we met een groep reizen met heel, heel veel bagage, gaan we gezamenlijk inchecken. Gelukkig heeft de KLM de regels weer eens anders uitgelegd aan het personeel en vanwege koste overweging de groepsincheckbalie opgeheven.

08-4-5 Guadalajara Kosten besparend stapelen
.

Dus de route was weer eens anders dan voorheen, nadat we 4 verschillende aanwijzingen hebben gehad en dus bij 4 verschillende balies  waren geweest werden we eindelijk geholpen. Helaas was het een trainee, die doen natuurlijk alles nog letterlijk via het instructieboekje. Dus koffers die 1 kg te zwaar waren werden geweigerd, meer dan 2 stuks bagage kon niet en ga zo maar door. Gelukkig was haar ervaren collega instaat haar van de officiële regels naar de praktijk regels te brengen en verliep het uiteindelijk iets wat soepeler. Na het bijbetalen van de overbagage konden we door de douane. Lang leven Privium, de lange rij konden we voorbij lopen en we waren in No Time door de douane, behalve 1,die vind dit soort luxe niet nodig. In het vliegtuig werden we geconfronteerd dat als de KLM dieren aan boord meeneemt, dat dat minder soepel verloopt dan gewone koffers.

De 7 paarden achterin waren het probleem niet maar wel één hond. Eerst was die niet aan boord, dus moesten de passagiers eruit en toen we op de startbaan stonden klaar voor vertrek konden we terug, want wat bleek er aan de hand te zijn, de hond was wel aan boord maar nu zijn baasjes niet. Uhh 1 uur vertraging.

Na ruim 13 uur in een vliegtuig gezeten te hebben, inclusief een rondleiding door het vliegtuig (kosten de volledige crew op de gastenlijst haha), landen we eindelijk op de luchthaven van Mexico City. Na een snelle paspoort controle zagen we dat onze spullen al klaar stonden naast de band. Hulde denk je dan! Maar ook weer niet; 1 tas ontbrak…. van de man zonder Privium pas,zou dat iets met elkaar te hebben gehad?