Gaming in Holland 2016

Voor het derde jaar achtereen mag ik de productie doen van Gaming in Holland, deze keer doen we het in de RAI direct onder de IGaming beurs die daar gelijktijdig gehouden zal worden.

Deze keer heeft het congres een belangrijk onderwerp te bespreken, namelijk de wetswijziging.

Met deze wijziging komen er grote veranderingen in de Nederlandse gokwereld, deze zal profiteren van de marktwerking zoals deze al jaren te zien is in het buitenland.

Er zijn 7 redenen om bij het congres aanwezig te zijn.

We zijn nog druk met de laatste hand van de inrichting, invulling van materialen en natuurlijk de juiste koffie leverancier.

Entrance view

Waarborg kwaliteit en veiligheid van evenementen

Rob Hermanns veiligheidJaarlijks bezoeken miljoenen mensen diverse festivals, manifestaties en (sport)evenementen. Maar achter de aanblik van feesten en plezier gaat een enorme uitvoering van veiligheidsplannen en -controles schuil. Rob Hermanns, evenementen veiligheidskundige vertelt wat er achter de schermen gebeurt om alles in goede banen te leiden.

“Veiligheid komt overal terug”, zegt Hermanns onomwonden. “Denk alleen al aan de op- en afbouw van evenementen. Verschillende leveranciers werken door elkaar heen. Het is dan belangrijk dat hun werk goed op elkaar is afgestemd. Voorbeeld: hoe werkt een elektriciën terwijl een collega in de buurt bezig is met de watervoorziening?”

Naast de werkzaamheden is ook crowd management een belangrijk speerpunt tijdens evenementen. Hermanns geeft daarin trainingen, maar geeft ook advies om evenementen te helpen de veiligheid van bezoekers én medewerkers te waarborgen. Dit doet Hermanns voor zowel overheid als organisatoren.

De afgelopen jaren heeft Hermanns diverse evenementen geholpen bij risicoanalyses. Zo werd bij de 4 Mijl van Groningen geanalyseerd of het evenement nog kon groeien. Hermanns: “We hebben toen gekeken naar crowd management en bezoekersstromen. Kan het evenement groter worden met meer bezoekers en deelnemers? We hebben een analyse gemaakt en actieplan geschreven voor de uitbreiding. Daar is men nu mee bezig.”

Cursus Productieveiligheid

Productie veiligheidNaast analyses en adviezen zijn er ook in-company trainingen. Hermanns: “In juni geef ik een cursus Productieveiligheid. We gaan dan dieper in op de ontvangst van gezelschappen en hoe je de risico’s die daaromheen een rol spelen, kunt vertalen naar een eigen plan. Ideaal voor stage- en eventmanagers.”

Tijdens de cursus worden onderwerpen als wet- en regelgeving, veiligheid, ongevallen, procedures en vele andere onderwerpen besproken. Hermanns: “Daarbij combineren we theorie met praktijk en gaan we juist met voorbeelden uit de praktijk aan de slag.  Daardoor kunnen we echt handvatten aanbieden waar managers mee kunnen werken én van kunnen leren.”

Adviseur via Tentoo

Hermanns werkt als zelfstandig adviseur en laat zich via Tentoo inschakelen en uitbetalen. “Al in de jaren negentig heb ik me ingeschreven bij Tentoo. Ik ben ondernemend van aard, maar geen boekhouder. Ik wil werken, me bezighouden met mijn specialisme en me niet bezig hoeven houden met administratief werk. Daarom laat ik dat graag over aan Tentoo. Zij regelen de ‘cijfertjes’ voor me. Dat geeft me rust en zorgt ervoor dat ik me echt kan focussen op datgene waar ik wél goed in ben.”

 

 

De House of Cards van uw evenement

De eerste opstart fase van uw evenement staat voor vele al weer voor de deur, na de kerst zullen de plannen voor 2016 voor vele worden opgestart.

Het veiligheidsteam

Heeft u al nagedacht over uw veiligheidsteam? Met alle aandacht voor veiligheid bij een evenement, is zinvol om uw veiligheidsteam uit te breiden met een veiligheidscoördinator. De veiligheidscoördinator kan uw Safety en Securityzaken voor u regelen. Zijn expertise is al in te zetten vanaf het begin van uw vergunningstraject. Hij kan adviseren over uw veiligheidsplan, uw BHV-organisatie en ontruimingsplan. Zijn kennis van crowd management is goed te gebruiken bij uw terrein inrichting en circulatieplan.

Veiligheidsdocumentatie evenementAllemaal zaken die steeds vaker op de agenda staan als het gaat om een veilig evenement.

Omdat gemeentes zich steeds voorzien van evenementen veiligheidskennis, door gebruik te maken van de verschillende opleidingstrajecten die worden aangeboden, zullen plannen steeds vaker inhoudelijk worden beoordeeld. En kunnen er vragen gesteld worden die voorheen niet gesteld zijn. Een goed voorbereid gesprek is daarom belangrijk, een veiligheidscoördinator is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en draagt bij aan een veiliger evenement.

De investering in de veiligheidscoördinator betaald zich eenvoudig uit door de hogere kwaliteit van veiligheid en ontzorgt de eventmanager met de veiligheidszaken tijdens het evenement, zodat deze meer tijd heeft voor zijn andere werkzaamheden.

Kijk hier wat een veiligheidscoördinator voor u kan doen.

 

BHV- en Ontruimingsplan voor bijzondere locatie

BHV- en Ontruimingsplan

Voor een evenementen in de grotten van Valkenburg aan de Geul heb ik een bijzonder BHV- en Ontruimingsplan mogen schrijven. Deze documenten schrijf je op maat aan de hand van de   de omstandigheden van het de locatie. Maar voor deze locatie kwam er meer kijken dan alleen een locatie bezoek.

 

BHV- en Ontruimingsplan volgende de NEN

Een zeer complexe omgeving en lastige omstandigheden. Een basis verhaal aan de hand van NEN 4000 en de NEN 8112 was hier niet mogelijk.

Het evenement is van tijdelijke aard en ook de organisatie bestond uit inhuur krachten voor een korte periode. Brandweer en gemeente waren zeer bezorgt over brandveiligheid en ontruiming in combinatie met het in te zetten personeel.

Door een goed contact met alle belanghebbende heb ik een plan geschreven die aansloot bij de wensen van de vergunningsvertrekker maar ook binnen de mogelijkheden bleef van de organisator.

Samen met Crowd Professionals heb ik als Event Safety Institute adviseur dit plan kunnen schrijven.

Voor ieder evenement is een BHV- en Ontruimingsplan een onderdeel van het veiligheidsplan, en zal aan de hand van de gevonden risico’s uit de Risico Analyse en Risico Inventarisatie en Evaluatie worden opgesteld.

Als deze risico’s duidelijk zijn zal er volgens de Arbowet moeten worden gehandeld en een passend BHV organisatie moeten worden ingesteld.

Bij een kantoor of fabrieksinrichting zal een deel van het vaste personeel een BHV opleiding krijgen en onderdeel zijn van de BHV organisatie. Echter bij een evenement heb je zelden voldoende vaste medewerkers om die in te zetten. Daar voorziet de Arbowet in, de inzet van de BHV medewerker is niet gebonden aan een BHV opleiding of een vast dienstverband. Je kan met je juiste inzet van geschoolde mensen een goed en misschien wel beter functionerend BHV team inrichten.

Sportevenementen onder de loep

Samen met de collega’s van Event Safety Institute hebben we de afgelopen maand 2 hardloop evenementen mogen bekijken op veiligheid, capaciteit, mobiliteit en crowd management. Bij de een was van belang of de finish locatie voldoende capaciteit had en de mobiliteitsplannen beter konden en de ander was gericht op groei. Hier lag de aandacht op de start en de finish locatie. Binnenkort gaan we onze bevinden presenteren.

Op naar de volgende veiligheidsprojecten.

Meernse markt Ratjetoe 2015

Braderie Ratjetoe-2878De voorbereidingen zijn van start gegaan, er staat weer een nieuwe braderie ratjetoe in het schema. Zaterdag 12 september 2015 is daarvoor gekozen en weer op dezelfde locatie.

Tekeningen worden gemaakt, begrotingen opgeteld en ondernemers benaderd…

Interesse kijk op: Meernse Markt Ratjetoe

 

 

Op weg naar een nieuwe website

logo De Meern.aiVandaag weer een stap dichterbij gekomen bij een nieuwe website voor de Meern. Met verschillende ondernemers de eerste stappen gezet naar de totstandkoming van een overkoepelende website. Met behulp van een gemeentelijke opstart subsidie kunnen we snel de eerste betaalde professionals aantrekken. De rest zullen we als ondernemers zelf aanpakken. Een mooi project met potentie en een mooie gelegenheid om de andere Merenezen te ontmoeten.

Locatie bezoek

Vandaag voor the Local Producers op locatie bezoek in de Koepelkerk en het Beursgebouw. Daarna ook nog een bezoekje aan het Conservatorium Hotel voor de productie van 10 december.

Logo100
local-producer
Tannehill has pitched for 996 yards in the past three meetings. Jimmy wholesale nfl jerseys Garoppolo is not Tom Brady. A federal judge today approving a concussion settlement that could cost the NFL $1 billion, paying for testing, treatment and living expenses for any of the 20,000 retired players who suffer from Alzheimer’s or dementia now or in the future. Players like Chicago bear quarterback Jim Mcmahon, whose girlfriend now has to program his home address into his car’s gps. If the turnaround doesn’t begin Sunday against the Washington Redskins, the threat of missing the playoffs for the first time since 2008 becomes even more real for Green Bay.”There has to be that healthy fear as a player that if you don’t do your job they’ll get rid of you,” Rodgers said last week, according to the Milwaukee Journal Sentinel. “I think we’ve all got to go back and the urgency’s got to pick up, the focus has got to pick up we’ve all got to play better, and that starts with me.”Given the Packers’ approach of relying on Rodgers to lift them up, that movement may also end with him.USA TODAYUSA TODAY Sports Week 11 NFL picksWith wholesale football jerseys china an eroding run game and a defense that has surrendered 30 or more points in four of its past five games, Rodgers has been asked to sling the Packers out of their slump. Bravado and aggression are commonplace. Grandstanding and womanizing are all par for the course (pun intended). Srinivasan et al. Demonstrated for the first time in vivo spectral domain OCT (SD OCT) imaging of IOSs in rat retinas29. Hi, my name is Lincoln Ward. I’m the fake ray ban sunglasses director of the Austin Tennis Center here in Austin, Texas as well as a USPTA Certified Teaching Pro. The key is to have exercises that do not place the athlete at risk from a fatigue injury www.cheapoakleysell.com and train players for the game of football. Exercises should also be easily able to switch between partners and groups to minimize time lost in transition. They are gangster in this. They basically cut a check for $765 million Fake Oakley Outle and in return, they don’t have to admit that they did anything wrong. Yes, a cigarette company suggested it was doing the country a favor by killing off its citizens. By that logic, consider how much money the average country could save if everyone died right now.. Cincinnati (12 4) is stout on defense (second in NFL, allowing 17.4 points per game), but still isn’t even sure which of its quarterbacks will lead its balanced offense against Pittsburgh this weekend. Normal first stringer Andy Dalton had the cast removed from his passing hand on Cheap ray ban sunglasses sale NFL Wholesale Jerseys Monday, but backup AJ McCarron is currently the man the Bengals are banking on in the Wild Card round.